maandag 25 oktober 2010

Amanita Circolo...

Vandaag is er eindelijk meer bekend geworden over de vliegenzwam Amanita Circolo (zo heb ík hem genoemd!). Na een dag en een nacht flinke onderzoeken is de uitkomst dat de Amanita (ik mag geen paddestoel meer zeggen van de onderzoekers) waarschijnlijk is ontstaan door de druk van het circus op de natuur op landgoed Velder. Het is circus is hierbij letterlijk terug de natuur in gegaan.

De rood met wit gestreepte zwam schijnt enorm gevoelig te zijn en vermenigvuldigd zich al goed op landgoed Velder! Maar dat betekend niet alleen de Amanita zich vermenigvuldigd op ons terrein, maar ook met de bezoekers mee naar huis gaat onder de schoenzolen!

Hierbij dan ook een oproep aan alle mensen die de Amanita hebben gezien. Neem een foto en stuur deze naar Velder@circocircolo.nl

De Amanita Circolo is meegenomen voor onderzoek door het Nationaal herbarium Nederland en ETI bioinformatics om o.a. opgenomen te worden in de Soortenbank! Een deel van de ontdekte Amantia is ook in bescherming genomen buiten het terrein van Circo Circolo, het hele theater circus kan vandaag fijn doorgaan als gepland!

Wat was dat spannend zeg! Bekijk hier nogmaals de ontdekking:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten